Életmentés

25 éves férfit élesztettek újra az önkéntes vízimentők a Balatonon

A férfi nem tudott úszni, de elaludt a matracán, amivel belefordult a vízbe és elmerült.

2016.07.05 18:25MTI

Még csak öt napja dolgoznak a tónál a Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat munkatársai, de máris egy sikeres újraélesztést hajtottak végre - közölte a Magyar Vöröskereszt.

Az önkénteseknek kedd délután Balatonmáriafürdőn kellett újraélesztenie egy 25 éves férfit, aki nem tudott úszni, de elaludt a matracán, amivel belefordult a vízbe és elmerült.

Egy strandoló húzta ki a partra és kezdte meg az újraélesztést, majd a strandon szolgálatot teljesítő vöröskeresztes önkéntesekkel közösen folytatták a mellkas kompressziót a mentők kiérkezéséig.

A helyszínre mentőautó és mentőhelikopter is érkezett. A mentők stabilizálták a beteg állapotát és a kaposvári kórházba szállították.

A Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálatot (BESZ) a Magyar Vöröskereszt 12 Balaton-parti település 18 strandján indította el július elsején, a szolgálatban részvevő, közel 300 fiatal önkéntes a tóban és a vízparton szerzett sérüléseket látja el augusztus 20-ig.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.