Menet

Elindult a Pride

A Meleg Büszkeség Napja ismét beszivárványozza az Andrássy utat.

2016.07.02 16:16MTI

Résztvevők a 21. Budapest Pride felvonulás indulása előtt, az Andrássy úton, a Hősök terénél 2015. július 2-án. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Megindult a Szivárvány Misszió Alapítvány által szervezett felvonulás a budapesti Andrássy úton szombat délután.

A XXI. Budapest Pride LMBTQ (leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer) fesztivál rendezvényének résztvevői a Kossuth térre vonulnak, ahol beszédekre és zenés műsorral zárul a felvonulás.

Az felvonuláson - amelyet "Velünk teljes!" mottóval hirdettek meg -, hat szivárványszínű zászlókkal és luftballonokkal feldíszített nyitott platójú kamion indult el a Hősök teréről. Az emberek a kamionokon illetve a menetben ugyancsak szivárványszínű zászlókat lobogtatva énekeltek és táncoltak a dübörgő zenére.

Az induláskor a tömeg a Munkácsy Mihály utcától a Rippl-Rónai utcáig töltötte meg az Andrássy út forgalmi sávjait - jelentették az MTI tudósítói.

Az alapítvány egyebek mellett azt szeretné elérni, hogy ne legyen sértő, megalázó vagy kirekesztő a velük kapcsolatos társadalmi és politikai közbeszéd.

MTI Balogh Zoltán


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.