Egészségügy

Ónodi-Szűcs: pluszpénzt kapnak a háziorvosok, az alapellátó fogorvosok és a védőnők

A pluszforrás az idén január 1-től jár, annak visszamenőleges, egyösszegű kifizetését hamarosan megkezdi az Országos Egészségbiztosítási Pénztár.

2016.06.25 09:10MTI

Az idén 10 milliárd forintot kapnak a háziorvosok, a házi gyermekorvosok, ezen felül 2 milliárd forintot az alapellátásban dolgozó fogorvosok, illetve szintén 2 milliárd forint jut a védőnőknek - számolt be a kormány pénteki döntéséről az egészségügyért felelős államtitkár az MTI-nek.

Ónodi-Szűcs Zoltán elmondta, a pluszforrás az idén január 1-től jár, annak visszamenőleges, egyösszegű kifizetését hamarosan megkezdi az Országos Egészségbiztosítási Pénztár.

Ismertetése szerint a háziorvosoknak és a házi gyermekorvosoknak praxisonként - hasonlóan a tavalyi juttatáshoz - átlagosan 130 ezer forinttal jut több havonta, míg a védőnők és az iskolai védőnők esetében 30-35 ezer, a fogorvosok esetében pedig 50-55 ezer forint havi bevételnövekedést jelent majd az emelés.

Ónodi-Szűcs Zoltán úgy fogalmazott, ez a döntés egy újabb előrelépés az egészségügyi dolgozók életkörülményeinek javítása és az alapellátás megerősítése érdekében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.