Képviselői költségtérítés

Öt párt, öt vélemény a képviselői költségtérítés adóztatásáról

Nem jutottak közös megállapodásra a parlamenti pártok képviselői költségtérítésük megadóztatásáról a pénteki ötpárti egyeztetésen.

2008.11.07 13:56MTI

Lendvai Ildikó (MSZP) a megbeszélés után újságíróknak azt mondta, a képviselői költségtérítés megadóztatása kapcsán az MSZP az adómentes költségtérítés megszüntetésére, és egy adózó költségátalány-rendszer életbe léptetésére tett javaslatot.

Balsai István (Fidesz) pártja álláspontjáról azt mondta: szeretnék elérni, hogy a miniszterelnök, a miniszterek, az államtitkárok és az egyéb állami vezetők juttatásai álljanak vissza a 2002-es szintre, és ehhez igazodhat a képviselők jövedelme is.

Gusztos Péter (SZDSZ) jelezte, hogy elfogadják és támogatják a képviselői jövedelmek befagyasztását,

Herényi Károly (MDF) pedig megerősített pártja álláspontját, ami alapján a képviselők novembertől lemondanának költségtérítésük 18 százalékáról.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.