Illegális bevándorlás

Bakondi: a migrációs útvonal aktivizálódása napjaink realitása

Az aktivizálódás részben érinti a "klasszikus", Magyarországon is átvezető útvonalat, de még inkább jellemző a Líbiából az olasz partokhoz tartóra, amelyet fekete bevándorlók használnak.

2016.06.14 09:49MTI

A migrációs útvonal aktivizálódása napjaink realitása - jelentette ki a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában kedden.

Bakondi György azt mondta, hogy az aktivizálódás részben érinti a "klasszikus", Magyarországon is átvezető útvonalat, de még inkább jellemző a Líbiából az olasz partokhoz tartóra, amelyet fekete bevándorlók használnak.

A belbiztonsági főtanácsadó úgy fogalmazott, hogy sok a bizonytalan tényező a migráció potenciális jövőjében. Példaként említette, hogy mintegy hárommillió bevándorló tartózkodik Törökországban, ami az állam és az Európai Unió közötti egyezmény kudarcba fulladása esetén komoly zsarolási lehetőséget rejt magában.

Bakondi György a menekültügyi szabályok módosításáról is beszélt, amelyet hétfőn fogadott el a parlament. Azt mondta, erre azért volt szükség, mert az elmúlt hetekben nőtt a nyomás a magyar-szerb határon, amelyet naponta több mint százan lépnek át illegálisan, azonban ennek sokszorosát teszi ki azok száma, akik a rendészeti szervek tevékenységét meglátva inkább meg sem kísérlik a tiltott átkelést.

Úgy fogalmazott: a módosítással kiküszöbölhető, hogy egyre növekvő számban tartózkodjanak az ország területén tisztázatlan identitású és célú emberek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.