Illegális bevándorlás

Békéscsabán is lázonganak a migránsok

Mintegy harminc migráns kezdett tiltakozó akcióba ma délután a békéscsabai őrzött befogadó központban.

2016.06.06 14:21Havariapress

A békési megyeszékhelyen létesített Menekültügyi Őrzött Befogadó Központ udvarán hétfőn késő délelőtt kezdte sérelmezni a 165 fő menekültügyi őrizetes közül mintegy hetven fő, hogy a megítélésük szerint lassú az ügyintézés, illetve azt, hogy óvadék ellenében sem kerülhetnek szabadlábra.

A hatóságok képviselői ismét felvilágosították az illegális bevándorlókat a Magyarországon hatályos jogszabályokról, ennek ellenére a többségében magát pakisztáninak mondó férfiak közül mintegy harmincan leültek az intézmény udvarán, ahol kora délután óta lepedőkre írt feliratokkal szabadon bocsátásukat követelik.

A rendőrség tájékoztatása szerint a központban ettől függetlenül rend van, az őrizetesek tiltakozása Békéscsaba közbiztonságát nem befolyásolja, s az egyenruhások az intézményben, illetve a város területén is fenntartják a rendet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.