Műszaki hiba miatt

Lerobbant Áder János alatt a honvédségi repülőgép

A Köztársasági Elnöki Hivatal végül gyorsított közbeszerzési eljárással bérelt repülőgépet.

2016.05.13 07:14MTI

Műszaki hiba miatt nem tudott felszállni az Áder János köztársasági elnököt a csíksomlyói búcsúba szállító honvédségi repülőgép, az államfő így kénytelen bérelt géppel utazni - tudta meg csütörtökön a Ripost.hu.

Az online lap információi szerint Áder Jánost a Magyar Honvédség Antonov típusú katonai szállító repülőgépének kellett volna eljuttatnia a rendezvényre, de a gép "az utolsó pillanatban lerobbant".

Altorjai Anita, Áder János sajtófőnöke az MTI-nek elmondta: a gyakorlat szerint a Köztársasági Elnöki Hivatal csak kivételes esetben - az elnöki programok időkeretét, sajátos feltételeit, valamint a felmerülő költségelemeket figyelembe véve - vesz igénybe bérelt gépet, amelyet az adott utaknál közbeszerzési eljárás keretében szerez be.

Hozzátette: egy nappal a tervezett utazás előtt kaptak tájékoztatást arról, hogy az államfő nem tud a honvédség gépével Csíksomlyóba utazni, mert az meghibásodott.

A Köztársasági Elnöki Hivatal gyorsított közbeszerzési eljárással bérelt repülőgépet - tudatta Altorjai Anita.

Az elnök Csíkszeredába is elutazik, Márton Áron püspök szobrának avatására.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.