Demonstráció

Megkezdődött a heti aktuális taxistüntetés

Hiába vezetett be komoly szankciókat az Uber ellen a kormányzat, a taxisoknak ez továbbra sem elég, ezért ma újra demonstrálnak a fővárosban. Már nagyjából 50 taxi sorakozott fel a Szépművészeti Múzeum előtti részen.

2016.05.10 14:41ma.hu

Az ATV helyszíni tudósítója arról számolt be, hogy folyamatosan érkeznek érkeznek taxisok a Hősök térre.

MTI Kovács Attila

A tervek szerint a Határ útnál még többen fognak csatlakozni hozzájuk. 250-300 taxira számítanak összesen. Az autók között több társaság taxijai is megjelentek. Addig folytatják tiltakozásaikat, amíg el nel érik céljukat. A tervek szerint fél 3-kor indulnak el Ferihegyi út és Üllői út csomópontjához, aholsávokat zárnka majd le.

A mostani akcióval azt akarják elérni, hogy elejét vegyék az olyan fejlesztések terjedésének, mint az Uber. A taxisok fél kettőtől gyülekeznek a Hősök terén, majd fél háromkor indulnak el a Liszt Ferenc repülőtér irányába. A tervek szerint a Dózsa György út-Kerepesi út-Hungária körút-Könyves Kálmán körút-Üllői út-gyorsforgalmi út-Vecsés, Fő út útvonalon vonulnak majd. A demonstráció este 7-ig tart.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.