Oktatás

Nem volt lehetetlen küldetés az idei matekérettségi

A szakértő szerint a matekérettségi első része például könnyebb volt a tavalyinál, de a második rész megoldása sem volt ördöngösség.

2016.05.03 10:47ma.hu
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Az Eduline-nak nyilatkozó szakértő szerint a matekérettségi első feladatsora könnyebb volt a tavalyinál, még a valószínűségszámításos vagy gráfos feladat sem tűnt nehéznek.  A valószínűségszámításnál jól jöhetett, ha az érettségizők tudták, mit hol keressenek a függvénytáblázatban.Viszont akadt olyan feladat  is, amelynek két lehetséges megoldása is van. Sőt, volt, amelyik nem volt egyértelmű, véli a szakértő.

A második rész már valamelyest nehezebb volt. A második részben általában megszokott, hogy a koordinátageometriát vagy a térgeometriát hagyják ki a diákok (itt három feladatból kettőt kell kiválasztani),  azonban idén a statisztikai feladat "nem ajándékfeladat", mint a korábbi években, így az is becsapós lehet. A szakértő szerint a "közepesen nehéz" feladatoknál könnyű volt pontot veszíteni, ha valaki nem figyelt eléggé.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.