Oktatás

Könnyű volt az érettségi egy magyartanár szerint

A szövegértési feladatlapon található Moravcsik Gyula-írás a papiruszokról nem volt túl nehéz.

2016.05.02 12:57ma.hu

Az Eduline-nak nyilatkozó magyartanár szerint a második részben pedig az érvelő fogalmazást választják idén is a legtöbben, de Tamási Áron novellája és a Vörösmarty–Illyés összehasonlító elemzés is jól megírható.

"Nagyon korrekt" – mondta egy magyartanár a mai érettségi szövegértési feladatáról. Szerinte tárgyi tudás nem kellett a megoldáshoz, a papiruszokról szóló szövegértési feladat kevés szakkifejezést tartalmazott, a mondatok könnyen értelmezhetőek voltak.

A második részben Csoóri Sándor Nomád naplója alapján kell érvelő fogalmazást írni, amihez a feladat nagy szabadságot ad, hogy minden diák a személyes tapasztalatait is beemelje az esszébe – tette hozzá.

A teljes szaktanári véleményt itt lehet elolvasni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.