Országgyűlés

Felkerült a parlament honlapjára a jövő évi költségvetés

A kormány technikai pontosítások miatt csúszott. Reméljük más nem történt.

2016.04.26 21:49MTI

Felkerült a parlament honlapjára a 2017. évi központi költségvetésről szóló törvényjavaslat kedd este. A kormány technikai pontosítások miatt csak a keddi esti órákban bocsátotta az Országgyűlés rendelkezésére a jövő évi költségvetésről szóló javaslatát, amely ezt követően vált elérhetővé a parlament honlapján - közölte az Országgyűlés sajtóosztálya.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter kedden az eredetileg tervezett délelőtt 10 óra helyett délután 15 óra után adta át a 2017-es költségvetésről szóló törvényjavaslatot, amelyet a korábbi évek gyakorlatától eltérően nem a házelnök, hanem Gulyás Gergely, az Országgyűlés törvényalkotásért felelős, fideszes alelnöke vett át az Országházban.

A költségvetésért felelős tárcavezető ekkor elmondta, a jövő évi büdzsében minden szakterület számára többletforrást biztosítana a kormány az idei évhez képest. Varga Mihály tájékoztatása szerint oktatásra 270 milliárd, egészségügyre 167 milliárd, tb- és jóléti kiadásokra 155 milliárd, kultúrára 66 milliárd többletforrást tartalmaz a javaslat. A rendvédelem 114, az önkormányzatok 5 milliárd, az igazságügy 26 milliárd, a külügy 10 milliárd többletforrásra számíthat. Ha az Országgyűlés elfogadja a javaslatot, a honvédelem az ideinél 51 milliárd forinttal nagyobb büdzséből működhet jövőre - tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.