Illegális bevándorlás

Hét nap alatt 83 eljárást kezdeményeztek határzár tiltott átlépése miatt

Az elkövetők többsége afgán volt, de többen iráninak, szomáliainak, pakisztáninak és koszovóinak vallották magukat.

2016.04.22 10:02MTI

Nyolcvanhárom ember bíróság elé állítását kezdeményezte a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség határzár tiltott átlépése miatt az elmúlt hét napban - tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivőhelyettese pénteken az MTI-t.

Serfőző Katalin közölte, a vádiratok szerint az elkövetők többsége a más által korábban már megrongált határzáron keresztül lépett be illegálisan Szerbia irányából Magyarország területére Ásotthalomnál, Röszkénél vagy Kelebiánál.

Az elkövetők többsége afgán volt, de többen iráninak, szomáliainak, pakisztáninak és koszovóinak vallották magukat.

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség a migrációs válsághelyzet kihirdetése óta 2532 elkövetővel szemben határzár tiltott átlépésének bűntette miatt, öt esetében határzár megrongálásának bűntette miatt kezdeményezett gyorsított eljárást - tudatta az ügyész.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.