Vörösiszap-katasztrófa

Több tucat MAL-károsult kap pénzt

Az állam április 19-ig kilencvennégy jogerős bírósági ítélettel rendelkező vörösiszap-károsult részére 232 millió forintot fizetett ki.

2016.04.22 09:17MTI

A Magyar Nemzet a Veszprém Megyei Kormányhivatalra hivatkozva azt írja: az állam április 19-ig kilencvennégy jogerős bírósági ítélettel rendelkező vörösiszap-károsult részére 232 millió forintot fizetett ki. Még kárpótlási kérelmet kell elbírálnia a kormányhivatalnak.

A közlés szerint eddig öt esetben hiánypótlást kért a hivatal, míg egy kérelmet el kellett utasítania.

A napilap emlékeztetett arra, egy tavaly februári kormányrendelet szerint az állam kezességet vállalt a vörösiszap-katasztrófa során károsult magánszemélyek nem vagyoni kárának megtérüléséért.

Erre azért volt szükség, mert a Magyar Alumíniumtermelő és Kereskedelmi (Mal) Zrt. felszámolás alá került, de a céget beperlő magánszemélyek - miután pert nyertek a vállalat ellen - a hitelezői sor végére kerültek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.