Beilleszkedés

A hajléktalanok integrációját segítő program indulhat hamarosan

Az intézkedések érintették a jogi szabályozást, a finanszírozást és a fejlesztési programokat is.

2016.04.20 03:29MTI

A hajléktalan emberek társadalmi és munkaerőpiaci integrációját segítő program indulhat hamarosan - közölte a Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) kedden az MTI-vel.

A tárca szociális ügyekért is felelős államtitkársága által jegyzett közlemény szerint a Lakhatási Munkacsoport keddi ülésén a hajléktalanok foglalkoztatási esélyeit növelő uniós programokról egyeztettek a résztvevők.

Ilyen uniós projekt volt 2007 és 2013 között a "Hajléktalan emberek társadalmi és munkaerőpiaci integrációját segítő program" is, amely az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében tovább folytatódik.

Mint megjegyezték, a hajléktalanoknak nemcsak a túlélést kell biztosítani, hanem segíteni kell a visszailleszkedésüket is, ezt támogatták azok az innovatív pályázatok, amelyek a foglalkoztatási esélyeiket növelik.

Hozzátették, hogy a kormány komplex intézkedéseket tett az elmúlt időszakban, amelyek túlmutatnak az alapvető létfeltételek biztosításán. Az intézkedések érintették a jogi szabályozást, a finanszírozást és a fejlesztési programokat is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.