Ökumenikus Segélyszervezet

Az emberek boldogulását szülőföldjükön segíti az afganisztáni segélyprogram

200 millió forint értékben vittek több száz tonna élelmiszert a rászorulóknak.

2016.04.18 01:30MTI

Az Ökumenikus Segélyszervezet afganisztáni élelmiszersegély-programja az emberek szülőföldön történő boldogulását segíti a migrációval szemben - mondta a szervezet nemzetközi programjainak vezetője az M1 aktuális csatornán vasárnap.

Bálint Gábor, aki nemrég tért haza Afganisztánból, elmondta, hogy 200 millió forint értékben vittek több száz tonna élelmiszert a rászorulóknak.

Hozzátette: a segélyt kapók vállalják, hogy különböző építkezéseken, például útépítéseken, vagy faültetésen dolgoznak Észak-Afganisztán Balkh tartományában. A program több mint 2500 családot, 15-16 ezer ember érint.

Bálint Gábor azt mondta, a térségben viszonylag biztonságosan lehet élni, a program pedig hozzájárul ahhoz, hogy az emberek ott maradjanak, és megtalálják boldogulásukat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.