PDSZ

Pedagógussztrájk: több száz iskola több ezer pedagógusa csatlakozott

Sokan egyetértenek azzal, hogy a radikális, rendszerszintű változásokra van szükség.

2016.04.15 17:49MTI

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének előzetes adatai szerint több száz iskola és több ezer pedagógus vett részt az általa meghirdetett kétórás figyelmeztető sztrájkban pénteken.

Mendrey László, a PDSZ elnöke péntek délután az MTI-nek elmondta, az volt a cél, hogy felhívják a társadalom és a kormány figyelmét, nem jó irányban haladnak a dolgok. Szerinte ezt a célt biztosan elérték.

A szakszervezeti vezető szerint nyilvánvalóan elindul majd egy számháború a kormánnyal, de az nem létszámfüggő, hogy az igazság kinek az oldalán áll.

Sokan egyetértenek azzal, hogy a radikális, rendszerszintű változásokra van szükség - mondta.

Kitért arra is, hogy következő lépés az április 20-ai egész napos sztrájk, amelyet a PDSZ támogat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.