Időközi

Polgármestert és képviselőket is választanak vasárnap Söjtörön

Azért kellett időközi választást kiírni, mert a polgármester és a képviselők egy része között feszülő ellentét lehetetlenné tette a közös munkát, ezért januárban a testület önfeloszlatása mellett döntöttek.

2016.04.13 12:31MTI

Időközi önkormányzati választást tartanak vasárnap a Zala megyei Söjtörön, ahol januárban feloszlatta magát a képviselő-testület.

Rudas Tamara, a település jegyzője az MTI-nek szerdán elmondta: a polgármestert bele nem értve hattagú testület képviselői helyeiért 17 jelölt indul, egyikük a Jobbik színeiben, a többiek függetlenként. Az indulók közül öten az eddigi képviselő-testület tagjai voltak.

A polgármesteri megbízatásra két független jelöltet vettek nyilvántartásba: Könyves Gábor eddigi polgármestert és Klujber Lászlót, aki testületi tag volt mostanáig és a képviselőjelöltek között is szerepel.

A vasárnapi időközi voksoláson 1225 választópolgár adhatja le a szavazatát Söjtörön - közölte a jegyző.

A zalai településen azért kellett időközi választást kiírni, mert a polgármester és a képviselők egy része között feszülő ellentét lehetetlenné tette a közös munkát, ezért januárban a testület önfeloszlatása mellett döntöttek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.