Emmi

Egymilliós támogatást kaphatnak gépjárművásárlásra a fogyatékos emberek

Egymillió forintra nőtt a fogyatékos emberek közlekedését, mobilitását segítő úgynevezett gépjárműszerzési támogatás.

2016.04.05 16:16MTI

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkárságának közleménye szerint a kormány elkötelezett abban, hogy javítsa a fogyatékos emberek hozzáférését a szolgáltatásokhoz, ezért emelték meg az új járműnek minősülő személygépkocsi vásárlásához nyújtott támogatás összegét. 2016-ban 1,2 milliárd forinttal emelkedett a támogató szolgáltatásokra és közösségi ellátásokra szánt összeg - tették hozzá.

Folytatódik továbbá a korábbi évek egyik legfontosabb fogyatékosságügyi intézkedése, az úgynevezett kiváltási folyamat (a nagy intézmények kisebbekre, családiasabbakra cserélése), amelyre a 2014-2020-as időszakban 36 milliárd forintnyi uniós forrást tervez a kormány.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.