Terrorizmus

Bakondi: kicsi, de fontos változásokat tartalmaz a javaslatcsomag

Például mobilkommunikációs "megoldó kódot" kapnának a titkosszolgálatok.

2016.04.01 21:21MTI

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint a terrorellenek akcióterv keretében kicsi, de fontos változásokat vinnének véghez, például mobilkommunikációs "megoldó kódot" kapnának a titkosszolgálatok.

Bakondi György az M1 aktuális csatorna péntek esti műsorában arról beszélt, hogy a gyártók olyan eszközöket forgalmaznak, amelyekhez a titkosszolgálatoknak nincs feloldó kódja, így képtelenek megfejteni olyan közleményeket, amelyek ismeretében megelőzhető lenne egy terrortámadás, vagy könnyebb lenne az elkövetők elfogása.

Közölte, ha nem adnak ilyen kulcsot, akkor a forgalmazás nem lehetséges, mint ahogy mobiltelefonhoz sem lehet anonim módon kártyát venni, de ez azokat érinti, akik terrorizmus miatt gyanúba keverednek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.