Ítélet

Bundabotrány: kilencen kaptak felfüggesztett szabadságvesztést

Kilenc vádlottat felfüggesztett szabadságvesztésre, hatot pénzbüntetésre ítélt a labdarúgó REAC-mérkőzések fogadási csalási ügyében az első fokon eljáró Pesti Központi Kerületi Bíróság szerdán.

2016.03.30 13:42MTI

Keviczki István bíró az ítélethirdetés során elmondta, hogy az elsőrendű vádlott K. Z. és a másodrendű L. M. egyaránt egy év fogházbüntetést kapott, két év próbaidőre felfüggesztve. Harmadrendű vádlottként S. B.-t két év szabadságvesztés ítélték, három évre felfüggesztve.

A rákospalotai csapat volt vezetőedzőjét, a 11. rendű vádlott A. Z.-t egy év szabadságvesztésre büntették, egy év hat hónapra felfüggesztve. Öt társához hasonlóan a korábbi válogatott labdarúgót, az NB I-ben több mint 400 alkalommal pályára lépő E. K.-t pénzbüntetéssel sújtották. Az ügy vádirata nyolc, 2007 szeptembere és 2009 májusa között játszott mérkőzést tartalmaz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.