Elállás

Nem szerzett típusengedélyt az Orangeways, a BKK szerződést bonthat

A cégnek március 16-ig kellett volna bemutatnia a Rába S91-es típusengedélyét.

2016.03.23 21:43MTI

Nem szerezte meg az Orangeways Kft. a Rába S91-es midibuszok típusengedélyét szerződésben vállalt határidőig, ha a cég április 1-ig nem mutatja be a dokumentumokat, akkor a Budapesti Közlekedési Központ felbontja a szerződést.

A BKK szerdai, MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, a cégnek március 16-ig kellett volna bemutatnia a Rába S91-es típusengedélyét. A szolgáltató ezzel a típussal nyerte meg a BKK egyik midibuszos tenderét.

Az Orangeways azonban ennek a szerződésben vállalt határidőnek nem tett eleget, ezért a BKK igazgatósága úgy döntött, arra kéri Dabóczi Kálmán vezérigazgatót, hogy álljon el a szerződéstől, ha a cég április 1-jén nem kezdi meg az eredeti szerződésben vállalt feltételeknek megfelelő teljesítést.

A BKK és az Orangeways Hungária Kft. nyílt közbeszerzési eljárás lefolytatása után 2015. június 3-án kötött szolgáltatási keretszerződést 25 darab, valamint opcionálisan további 10 darab dízel midibusz beszerzésére és üzemeltetésére.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.