Nem a büntetés a cél

Hétfőtől fokozott ellenőrzés a 4-es és 6-os villamosokon

Az Etele téren szeptember óta működő felszíni, felszállás előtti ellenőrzés első ütemében szerzett jó tapasztalatokra való tekintettel a BKV Zrt. továbbra is elkötelezett a jogosulatlan utazások visszaszorítása érdekében.

2008.10.31 15:06BKV

Ezért november 3-ától és 10-étől – két ütemben - a 4-es illetve a 6-os villamosok végállomásain közvetlenül az utasok felszállása előtt kerül majd sor az utazási jogosultság ellenőrzésére – a legforgalmasabb reggeli és délutáni időszakokban.

A BKV Zrt. szeptemberben a kelenföldi Etele téren vezette be a felszíni, felszállás előtti jegy- és bérletellenőrzést. A Társaság az új típusú ellenőrzés folytatása mellett döntött, hiszen továbbra sem a pótdíjazás a cél, hanem éppen a büntetést megelőző ellenőrzés. Az új rendszerű felszíni ellenőrzés november 3-án (hétfőn) a 4-es és 6-os villamosok Moszkva téri végállomásán kezdődik, illetve november 10-én (hétfőn) a Móricz Zsigmond körtéri és Fehérvári úti végállomásoknál folytatódik.

A végállomásokon a kék karszalagos jegyellenőrök mellett zöld karszalagos biztonsági őrök is ellenőrzik az utasok utazási jogosultságát. A felszállás utáni jegykezelésre természetesen külön ellenőri csoportok figyelnek majd.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.