Hűtlen kezelés

Vádat emeltek egy szegedi önkormányzati cég korábbi vezetőivel szemben

A vádirat szerint a gazdasági társaság ügyvezetője a jogszabályokat megszegve 2013 novembere és 2014 októbere között több mint 6 millió forint kárt okozott a cégnek.

2016.03.17 09:59MTI

Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt vádat emelt a szegedi önkormányzat tulajdonában álló egyik gazdasági társaság korábbi ügyvezetőjével és gazdasági vezetőjével szemben - tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője csütörtökön az MTI-t.

Szanka Ferenc közölte, a vádirat szerint a gazdasági társaság ügyvezetője a jogszabályokat megszegve 2013 novembere és 2014 októbere között több mint 6 millió forint kárt okozott a cégnek. Az ügyvezető úgy biztosított végkielégítést, távolléti díjat, valamint egyéb juttatásokat a munkaviszonyt a gazdasági társasággal közös megegyezéssel megszüntető munkavállalók részére, hogy a pénz nem járt volna az érintetteknek.

Az ügyvezető döntései alapján 1,4 millió forint kár érte a céget a gazdasági vezető munkaviszonyának megszüntetésénél, akinek magának is tudnia kellett arról, hogy nem jogosult a kifizetésre. A gazdasági vezetővel - a vádirat szerint - az ügyvezető a munkaviszony megszüntetését követő nap kötött ismételten munkaszerződést, de már határozott időre.

Másik két munkavállalónak négymillió, illetve 800 ezer forintot fizetett ki a gazdasági társaság jogosulatlanul a munkaviszonyuk megszüntetésével összefüggésben az ügyvezető döntése alapján - tudatta a csoportvezető ügyész.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.