Illegális bevándorlás

Vádemelési javaslat húsz embercsempész ellen Szabolcsban

Az érintettek bűnszervezetben, üzletszerűen követték el az embercsempészetet, pénzért nyújtottak segítséget az illegális határátlépéshez a jobb élet reményében Nyugat-Európába tartó afgán és szír állampolgároknak.

2016.03.16 12:33MTI

Húsz embercsempész ellen vádemelési javaslattal zárta le a nyomozást a rendőrség Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében - közölte a térségi rendőr-főkapitányság sajtóreferense szerdán az MTI-vel.

Fehérvári Marietta százados elmondta, hogy az érintettek bűnszervezetben, üzletszerűen követték el az embercsempészetet, pénzért nyújtottak segítséget az illegális határátlépéshez a jobb élet reményében Nyugat-Európába tartó afgán és szír állampolgároknak.

A bűnszervezet tagjai, akiknek külön-külön megvolt a szerepük, feladatkörük, 2014 nyarától nyolc alkalommal segítettek külföldieknek átjutni a magyar-ukrán határon.

A csoportnak egy ukrán férfi is a tagja volt, őt szintén elfogták a rendőrök, amikor Magyarország területére akart belépni a tiszabecs-tiszaújlaki határállomáson.

A sajtóreferens megemlítette, hogy a magyar embercsempészeknél tartott házkutatások során gáz-riasztópisztolyokat is lefoglaltak a rendőrök.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.