Változás

Készpénz válthatja a cafeteriát

A kormányfő a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági évnyitóján emlékeztetett arra, hogy az Európai Bizottság "szétzúzta" a magyar cafeteriarendszert. Szerinte ezért fel kell vetni, hogy az eddig "rejtett" kettős javadalmazási rendszert nyílttá tegyék.

2016.03.10 13:43MTI

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a 2017-es költségvetést úgy kell elkészíteni, hogy csak fejlesztésre lehessen hitelt felvenni, az állam működtetésére és fenntartására pedig ne lehessen többet költeni, mint amennyi rendelkezésre áll.

Így lehet majd elérni egy-két éven belül a "valóságosan nullás költségvetést" - mondta Orbán Viktor.

"Nem költünk többet, mint amennyi bevételünk van" - a kormányfő szavai szerint ezzel érhető el az abszolút számban vett adósságcsökkentés.

MTI Koszticsák Szilárd


Jön a pályázatbíráló szaknévsor 

Új döntési rendszert vezet be a kormány az európai uniós pályázatoknál. A miniszterelnök az előző napi kormánydöntést ismertetve elmondta: a korábban kiszervezett pályázati döntési rendszert megszüntetik, és felállítanak egy, az államigazgatásban dolgozókból álló pályázatbíráló szaknévsort.

A kormányfő szerint ez a szisztéma gyorsabb és átláthatóbb lesz.

Matolcsy: a felzárkózás időszaka jön

A jegybank elnöke az eseményen kiemelte: a versenyképesség növelésén alapuló gazdaságpolitikát kell folytatni, mert a következő 20-25 év az ország felzárkózásának időszaka lesz.

Matolcsy György szerint 2010 óta az ország sikeres gazdaságpolitikai fordulatot és pénzügyi stabilizációt hajtott végre, majd 2013-tól monetáris fordulatot vitt véghez. Ezek eredményeként Magyarország a tartós gazdasági növekedési pályára állt.

MTI Koszticsák Szilárd

Az MNB elnöke kiemelte: a következő időszakban megvalósítható lesz az ország felzárkózása, ehhez javítani kell az ország versenyképességét, annak részeként az állam versenyképességét is, miközben az erőforrások minőségi felhasználására is figyelmet kell fordítani.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.