Májusig tart a projekt

Négy alföldi megye kistelepülésein indult bűnmegelőzési program

A bűncselekmények és a balesetek megelőzése a célja annak a programnak, amely csütörtökön kezdődött el négy alföldi megye - Bács-Kiskun, Békés, Csongrád és Jász-Nagykun-Szolnok - száz kistelepülésén.

2016.03.10 11:15MTI

M. Toronykőy Márta, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztályának vezetője a májusig tartó projekt nyitó sajtótájékoztatóján Mártélyon emlékeztetett arra, hogy 19 éve az országban elsőként Csongrád megyében indítottak a külterületen élők biztonságának javítása érdekében tanyaprogramot.

Két esztendeje ezt kiterjesztették a Dél-Alföldre, ahol az emberek csaknem tíz százaléka tanyákon él, majd az év elejétől a kistelepülésekre is, így a négy megyében csaknem kétszázezer embert elérve - mondta az alezredes.

A program részeként száz - jellemzően kétezer lakosúnál kisebb - településen alakítanak ki bűnmegelőzési információs pontokat, ahol az emberek vagyonvédelmi, bűn- és baleset-megelőzési információs csomagokat kaphatnak. A következő hónapokban lakossági fórumokat, rendőröknek, polgárőröknek, civil szervezetek tagjainak képzéseket szerveznek, helyi rádiókban és újságokban hirdetések, cikkek jelennek meg, és több mint 56 ezer háztartásba egy ingyenes kiadványt is eljuttatnak - tudatta az osztályvezető, hozzátéve: emellett kampány indul a kerékpárosok biztonságért.

A kezdeményezés hatékonyságát egy a program kezdetén és lezárultát követően, hatszáz fős mintán végzendő kutatás segítségével értékelik - közölte M. Toronykőy Márta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.