Illegális bevándorlás

A KKM üdvözli a szerb és szlovén szigorítást

Szlovénia éjféltől ismét szigorít az illegális bevándorlók beengedésének szabályain, és csak azokat a migránsokat engedi be, akik érvényes útlevéllel és vízummal rendelkeznek vagy menedéket kérnének az országban.

2016.03.09 07:40MTI

A külgazdasági és külügyminiszter üdvözli, hogy immár Szlovénia és Szerbia is nem csak beszélnek a határok megvédéséről, hanem valóban tesznek is érte.

Szijjártó Péter kedd esti, MTI-hez eljuttatott közleményében arra reagált, hogy Szlovénia éjféltől ismét szigorít az illegális bevándorlók beengedésének szabályain, és csak azokat a migránsokat engedi be, akik érvényes útlevéllel és vízummal rendelkeznek vagy menedéket kérnének az országban. Belgrád pedig bejelentette, hogy ezentúl hasonló korlátozásokat léptet életbe a Macedóniával és a Bulgáriával közös határán, mint az uniós országok.

A tárcavezető Európa és az európai emberek biztonságának alapvető feltételeként hivatkozott a külső határok megvédésére. Enélkül folyamatosan növekszik a terrorfenyegetettség és romlik a közbiztonság - írta.

Szijjártó Péter értékelése szerint ugyanakkor továbbra sem szabad szem elől téveszteni "a nyugat felől ránk leselkedő veszélyt: a kötelező betelepítési kvótát elfogadhatatlannak tartjuk és határozottan elutasítjuk".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.