Munkarend

OGY - Két éve benyújtott igazságügyi javaslatot tárgyal a parlament

A képviselők az első napirendi pontban tárgyalhatják a járásbíróságok működését is érintő indítványt.

2016.03.02 08:02MTI

Az Országgyűlés mai ülésén tárgyalja azt a két éve benyújtott kormányzati javaslatot, amely úgynevezett törvénykezési helyeket hozna létre a járásbíróságokon belül.

Az ülésnap reggel 9 órakor kezdődik, a képviselők az első napirendi pontban tárgyalhatják a járásbíróságok működését is érintő indítványt, amelyet 2014 márciusában még Navracsics Tibor nyújtott be közigazgatási és igazságügyi miniszterként. Az előterjesztés szerint törvénykezési hely járásbíróság székhelyén kívül, de annak illetékességi területén jöhet majd létre, annak szervezeti egysége lesz, és alapvetően a bíróság csoportjára vonatkozó szabályok szerint működik.

Az ülésnap további részében terítékre kerül az emberi erőforrások miniszterének azon javaslata, amely 2017-től a magyar felsőoktatás napjává tenné szeptember 1-jét, a pécsi egyetem alapításának emléknapját.

A képviselők az utolsó napirendi pontban a földművelésügyi miniszter, ebtenyésztőket érintő bürokráciacsökkentő előterjesztéséről tárgyalhatnak, amely kizárólag a magyar kutyafajták esetében tartaná fenn az állami felügyeletet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.