Felsőoktatás

Megkapták diplomájukat az ország első, duális képzésben végzett hallgatói Kecskeméten

Változások sora jellemzi az intézményt, melynek a kezdetekkor is "unikális képzést" nyújtó Gépipari és Automatizálási Műszaki Főiskolai Karát egykor a közútijármű-program hívta életre.

2016.02.27 12:52MTI

A jövő intézményének nevezte a Kecskeméti Főiskolát az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatásért felelős államtitkára az intézmény szombati diplomaátadó ünnepi szenátusi ülésén, ahol Magyarországon elsőként 17, duális képzésben végzett hallgató is átvette oklevelét.

Palkovics László az egyetemmé válás előtt álló főiskola történetét felidézve arról beszélt: változások sora jellemzi az intézményt, melynek a kezdetekkor is "unikális képzést" nyújtó Gépipari és Automatizálási Műszaki Főiskolai Karát egykor a közútijármű-program hívta életre.

Számos fordulóponton és átalakuláson túl a főiskola és a kar ma is úttörő szerepet vállal - közölte. Kifejtette: a felsőoktatás és a magánszféra példaértékű együttműködésével Magyarországon elsőként itt indították el 2012-ben a gyakorlatorientált duális képzési formát, melynek első végzősei ma keresett, értékes és egyre népszerűbb diplomával a kezükben léphetnek ki a munkaerőpiacra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.