Fejlesztés

Tarlós: nincs működési hiánya a fővárosnak

Amit hiánynak neveznek, az azért van, mert komoly fejlesztések történnek Budapesten.

2016.02.18 08:20MTI

Nincs működési hiánya a fővárosnak, Budapest működése várhatóan zavartalan lesz - mondta a főpolgármester csütörtök reggel .

Tarlós István hozzátette: amit hiánynak neveznek, az azért van, mert komoly fejlesztések történnek Budapesten.

A főpolgármester azt mondta, a Fővárosi Közgyűlés által szerdán elfogadott - ellenzéki szavazatokat is kapó - 2016-os büdzsé "az adott körülmények között egy jó költségvetés".

"Forráshiánnyal Budapest mindig küzd, mert mi mindig többet szeretnénk, egyébként (...) 25 évig Budapest mindig küszködött forráshiánnyal" - fogalmazott a főpolgármester megjegyezve: az Orbán-kormánynak mintegy 300 milliárdnyi adósságot kellett "hagyatékként" átvállalnia Budapest adósságából.

Rámutatott arra is, hogy ma a BKV-nak nincs működési hitele, korábban viszont 112 milliárd forintnyi hitelt vetettek fel a társasággal.

Tarlós István közölte, az Európai Beruházási Banktól (EIB) körülbelül 94 milliárd forintnak megfelelő hitelt vesznek fel budapesti fejlesztésekre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.