Köznevelési Kerekasztal

Kósa Lajos: meg kell hallani a javító szándékú javaslatokat

A Fidesz frakcióvezetője szerint a közoktatás rendszere korántsem tökéletes, ezért meg kell hallani a javító szándékú javaslatokat.

2016.02.15 09:26MTI

Kósa Lajos, a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában hétfőn hangsúlyozta, a kerekasztalnál megfogalmazott tapasztalatokat, az ott kötött kompromisszumokat be kell építeni a szabályozásba.

A béremelésre vonatkozó követelésekről azt mondta, a pedagógusok esetében a rendszerváltás óta legnagyobb béremelést hajtották végre, most másoknak is kell adni.

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központtal (Klik) kapcsolatban kiemelte, fenntartóra szükség van, mindegy hogyan nevezik. Az önkormányzati fenntartás 2010-ben csődbe ment, az állam által átvett 1300 milliárd forintos adósság nagy része ugyanis az oktatási feladatok ellátása miatt halmozódott fel.

Kósa Lajos a múlt heti Fidesz frakcióülésen bejelentett, migrációról szóló parlamenti vitanapról elmondta, célja, hogy felmérjék milyen eszközökkel lehet fellépni a kötelező betelepítési kvóta ellen.

A frakcióvezető a terrorveszélyhelyzet bevezetéséről szóló alkotmánymódosítási javaslattal kapcsolatban megjegyezte, az Európai Unió más országaiban jelenleg is van hasonló szabályozás, ám ezzel sehol sem vezettek be diktatúrát, csak megpróbálnak védekezni a terrorizmus és a migráció veszélyei ellen. Hozzátette, nem értik, miért kell az ellenzéknek "vérfürdő" ahhoz, hogy ráébredjenek, a "veszély velünk van".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.