Vízügy

A Sajó már túl van a csúcson

Tetőzött a Sajó csütörtök délelőtt, a jelenlegi árhullám várhatóan le tud vonulni az elkövetkező néhány napban.

2016.02.11 12:57MTI

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivője, Siklós Gabriella elmondta, a Sajó legfelső, sajópüspöki árvízvédelmi szakaszán délelőtt tíz órakor 353 centiméteren tetőzött, és megkezdődött az apadás. Mivel az elkövetkező 72 órában nem várható jelentős mennyiségű csapadék, a Sajón, a Tarnán és az észak-magyarországi folyókon, patakokon levonulhat a jelenlegi árhullám.

Egy következő árhullám akkor alakulhat ki - főként észak-nyugaton, a Rábán -, ha a jövő hét elejére előre jelzett, jelentős mennyiségű csapadék leesik az ausztriai és szlovákiai vízgyűjtő területeken - mondta, hozzátéve: a Dunán előreláthatóan nem kell majd készültséget

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.