Szociálpolitika

Csok: Jászapáti jól jár - ingyen kapják a telket a megfelelő családok

Ingyen kapnak önkormányzati telket Jászapátiban a letelepedni szándékozó és a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) feltételeinek megfelelő családok.

2016.01.28 12:06MTI

Farkas Ferenc (Fidesz-KDNP), a mintegy kilencezer lakosú település polgármestere elmondta: jelenleg tizenkét, családi ház építésére alkalmas, 640 és 1350 négyzetméter közötti, 1-2,5 millió forint forgalmi értékű önkormányzati telket tudnak felajánlani az érdeklődőknek, de igény esetén bővítik a lehetőségeket.

Önkormányzati tulajdonban vannak még belterületi, de mezőgazdasági kategóriába tartozó ingatlanok, amelyeket átminősítés után szintén fel tudnak ajánlani - tette hozzá.

Ezen kívül az iparűzési adó felhasználásával elhagyott, régi házakat is megvásárolna az önkormányzat, és ezeket felkészítés - például bontás - után építési telekként adnák a pályázóknak.

Kérdésre válaszolva a polgármester elmondta: a jászapátiak is kaphatnak az önkormányzattól ingyen telket, ha megfelelnek a csok feltételeinek.

Farkas Ferenc kiemelte: a Jászságban, Jászberényben munkaerőhiány van és a Jász-Plasztik Kft. fejlesztésének köszönhetően hamarosan Jászapátiban is óriási igény lesz még több munkaerőre.

Ezzel kapcsolatban szólt arról, hogy a jászapáti ipari parkot tovább bővítik, folytatják az eddig sikeres munkahelyteremtést.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.