Vádemelés

Sarlóval ölte meg élettársát a féltékeny férfi

Vádat emelt a Heves Megyei Főügyészség azzal a fiatal férfival szemben, aki ittasan, féltékenységből sarlóval ölte meg éllettársát Bükkszenterzsébeten.

2016.01.28 11:46Havariapress

A vádirat szerint a 23 éves vádlott kilenc éve élt együtt a sértettel, de kapcsolatuk nem volt konfliktusoktól mentes: gyakran veszekedtek, a férfi többször verte is élettársát, aki emiatt néha napokra elköltözött tőle.

2015. július 11-én spontán családi összejövetel alakult ki azon a bükkszenterzsébeti utcán, ahol az élettársak is laktak: a jelen lévők zenét hallgattak, a felnőttek egy része pedig italozott. Délután az addigra ittas állapotba került vádlott összeveszett az élettársával, akit többször megütött és megrúgott, illetve a hajánál fogva megrángatott, ezután viszont magára hagyta, mert egy barátjával átbicikliztek a közeli Tarnaleleszre, ahonnan csak este tértek haza.

Amikor a szobába lépett, azt látta, hogy az őt korábban kísérő barátja a lakásukban tartózkodik, élettársa pedig - feltehetően az elfogyasztott alkohol miatti hányingerrel küzdve - hiányos öltözetben ül az ágyon.

A szituációból a férfi arra következtetett, hogy a nő megcsalta őt a barátjával, ezért előbb vélt riválisát ütötte meg, úgy, hogy az beesett a tűzhely mögé, majd a nőre támadt, akit egy 32 cm hosszú törött szerszámnyéllel és egy házi készítésű sarlóval olyan durván és kitartóan bántalmazott, hogy a helyszínelők később összesen 54 sérülést számoltak meg rajta. A sérülések közül legalább hatot a sarló élével és hegyével okozta, amik miatt a nő a kórházba szállítása után életét vesztette.

A Heves Megyei Főügyészség a vádiratában indítványozta, hogy a bíróság a jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő vádlottal szemben fegyházbüntetést szabjon ki, mellékbüntetésül tiltsa el a közügyek gyakorlásától, valamint kötelezze a nyomozás során keletkezett, több mint hatszázezer forint bűnügyi költség megfizetésére.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.