Az unió bevándorláson a hangsúly

Szakértő: Nagy-Britannia megpróbálja visszaszorítani a nem EU-s bevándorlást

Nagy-Britannia megpróbálja visszaszorítani azt a bevándorlást, amelyik nem az Európai Unióból (EU) irányul a szigetországba, és helyette az uniós bevándorlásra helyezik a hangsúlyt.

2016.01.22 05:30MTI

Gálik Zoltán, a Budapesti Corvinus Egyetem docense az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában elmondta, hogy a Konzervatív Párt feljebb kívánja emelni az úgynevezett jövedelemkorlátot: azt szeretnék, hogy a jelenlegi 23 ezer font helyett 32 ezret kelljen keresnie évente annak, aki tartósan az országban maradna. Ez a szám már a felső húsz százalék jövedelmének felel meg - tette hozzá, megjegyezve: ha a szabályozás életbe lép, akkor a kevésbé képzett munkaerő elvándorol majd.

A szakértő emlékeztetett arra is, hogy David Cameron brit kormányfő hétfőn bejelentette: kiutasíthatják Nagy-Britanniából azokat a muszlim nőket, akik nem beszélnek angolul. Ezt két és fél év tartózkodás után egy nyelvismereti teszten mérik majd le. Az új szabályok októbertől kezdve azokra az emberekre vonatkoznak, akik házastársi vízummal élnek a szigetországban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.