Megnyitja a magyar nagykövetséget

Villámlátogatásra utazik Grúziába Göncz Kinga

A grúz elnökkel is találkozik Göncz Kinga kedden egynapos tbiliszi útján. A külügyminiszter látogatásán megnyitja a magyar nagykövetséget is - tájékoztatta Szelestey Lajos külügyi szóvivő hétfőn az MTI-t.

2008.10.27 17:39MTI

"Hazánk kész segítséget nyújtani a grúz stabilitás és a demokratikus folyamatok megerősítéséhez, hozzá kíván járulni az euroatlanti integrációs törekvések segítéséhez. A magyar remények szerint a külképviselet megnyitása révén a kétoldalú kapcsolatok fellendülnek" - olvasható a közleményben.

Az egynapos úton Göncz Kinga találkozik Miheil Szaakasvili grúz elnökkel, a külügyminiszter-helyettessel és a parlament elnökével is. A magyar külügyminiszter adományt is visz magával: egy, az augusztusi harcokban károkat szenvedett iskolának 20 laptopot ajándékoz majd. A külügyminiszter ezenkívül továbbítja

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.