Megemlékezés

Tíz éve történt a hejcei repülőgép-katasztrófa

Az An-24 típusú katonai repülőgép a Hejce közelében lévő Gergely-hegyen csapódott a földbe, majd felrobbant. A gép a koszovói KFOR békefenntartó misszióból, Pristinából Kassára tartott.

2016.01.19 17:06MTI

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Hejce település fölé magasodó Borsó-hegyen tíz évvel ezelőtt ezen a napon zuhant le a szlovák légierő An-24-es csapatszállító repülőgépe, amely a koszovói békemisszióból szállította haza a szlovák békefenntartókat. A gépen utazó 43 katona közül csak egy élte túl a balesetet.


Hejce lakói egyként mozdultak meg, katonák, mentők, tűzoltók segítettek. A kassai repülőtér közelében, a leszállópályától alig harminc kilométerre történt a baleset. Az áldozatokról minden évben megemlékeznek Hejcén a családtagok, a katonatársak, a szlovák és a magyar honvédség vezetői, a mentésben részt vevők és a helybéliek. Az emlékművet ezúttal is koszorúk, virágok sokasága borított be, mécsesek, gyertyák égtek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.