A csillagos ég...

Nem lesz felső határa a csok-nak?

Felmerült, hogy a saját lakással rendelkező egy- és kétgyerekesek is kaphatnak támogatást, ha új otthonba költöznek és a felső értékhatárt is eltörölhetik.

2016.01.18 19:58ma.hu

Az M1 Híradó információi szerint a szerdai kormányülésen több más könnyítés is várható. Felmerült, hogy a saját lakással rendelkező egy- és kétgyerekesek is kaphatnak támogatást, ha új otthonba költöznek és a felső értékhatárt is eltörölhetik És még számtalan változás napirenden van.

Például az is, hogy a közfoglalkoztatottak is bekapcsolódhassanak az otthonteremtési programba, valamilyen formában. A tervek szerint már ezen a héten tárgyalhat a kormány a könnyítésekről.

A közfoglalkoztatottak az elképzelések alapján az önkormányzatok bevonásával igényelhetnék a vissza nem térítendő támogatást, a hitelt viszont nem.

Novák Katalin, az EMMI államtitkára újságírói kérdésre azt mondta, a tapasztalatok alapján folyamatosan módosítanak majd a csok szabályain.

A tervek szerint emellett létrejöhet a Nemzeti Otthonteremtési Közösség is,  amely a lakáskasszáknak lehetne a versenytársa. A cél, hogy azoknak, akik belépnek ebbe és ott megtakarítanak, tíz éven belül lakáshoz kellene jutniuk.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.