Illegális bevándorlás

Másfélszáz embert csempészett Németországba egy bűnszervezet

Vádat emelt a tatabányai ügyészség öt férfi ellen, aki 155 migránst csempészett Németországba.

2016.01.08 09:18MTI

Reszl Ildikó, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség szóvivője közölte: a bűnszervezet 2014 augusztusától 2015 januárjáig működött. A társaság vezetője a migránsokat Budapesten 6-12 tagú csoportokban a megadott helyszínre irányította, ahol sofőrök várták őket. A szállító jármű útvonalát felvezető autóval, mobiltelefonos kapcsolattal biztosították.

A bűnszervezet vezetője a gyanú szerint hárommillió forintot keresett az embercsempészettel, a bűncselekmény többi résztvevője fejenként 250 ezer forintra tett szert.

Az ügyészség valamennyi elkövetőre fegyházbüntetés kiszabását kérte és indítványozta, hogy a bíróság a bűncselekménnyel szerzett jövedelmet vonja el tőlük.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.