KEOP

Egymilliárdos energetikai középület-korszerűsítés Szabolcsban

A helyhatóságok az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Programjának (KEOP) pályázatán együttesen mintegy 950 millió forint támogatást nyertek el a beruházásokra.

2015.12.22 07:21MTI
freedigitalphotos.net/Stuart Miles

Csaknem egymilliárd forint értékű energetikai középület-korszerűsítést valósított meg hét település önkormányzata Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében - közölték az érintett városok és községek polgármesteri hivatalai.

A helyhatóságok az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Programjának (KEOP) pályázatán együttesen mintegy 950 millió forint támogatást nyertek el a beruházásokra.

A fejlesztés költségeit százszázalékos arányban fedező európai uniós és nemzeti támogatással a településeken huszonhét középületet újítottak fel, csökkentve az energiafelhasználást, valamint az üvegházhatású gázok kibocsátását.

Nyíregyházán három óvoda épületének energetikai korszerűsítését végezték el a kapott 150 millió forintból.

Mátészalkán a 149 millió forint támogatásból szigetelték egy óvoda és egy általános iskola épületének homlokzatát, és kicserélték az ablakokat, ajtókat.

Vásárosnaményban a művelődési központ, a könyvtár, a nevelési tanácsadó, valamint a vitkai városrész művelődési háza újult meg, csaknem 142 millió forintból.

Tiszakanyáron 147 millió forintból az iskola, az óvoda, a községháza, valamint a kultúrház és a közösségi ház épületét tették rendbe.

Tiszadadán az iskola, az óvoda, a gondozási központ, a családsegítő szolgálat és a polgármesteri hivatal létesítményének rekonstrukciójára 138 millió forintot költöttek.

Gégényben az általános iskola, az óvoda és szintén a községháza épületének felújítása történt meg, 139 millió forintból.

Tiszateleken 83,3 millió forintos beruházás valósult meg, az óvodát, a művelődési házat, a polgármesteri hivatalt, valamint a sporttelep öltözőépületét korszerűsítették.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.