Lecsúszás

Egyre több az iskolázatlan fiatal a hajléktalanok körében

A kilencvenes években az iskolázatlanok aránya alig 3-4 százalék körül mozgott a hajléktalanok körében, és főleg idős embererek tartoztak közéjük.

2015.12.22 01:30MTI

Megjelent a hajléktalanok körében egy olyan számottevő, már 10 százalékot kitevő, 30 év alatti fiatalokból álló réteg, amelynek még nyolc általánosa sincs - derül ki egy felmérésből, amelyet hétfői számában ismertet a Népszabadság.

Gurály Zoltán, a Menhely Alapítvány módszertani munkatársa kifejtette: a rendszerváltás utáni társadalmi és gazdasági környezet egészen másfajta alkalmazkodási képességet igényelt, mint amilyenhez a Kádár-korszakban hozzászoktak az emberek. Ennek ellenére a kilencvenes években az iskolázatlanok aránya alig 3-4 százalék körül mozgott a hajléktalanok körében, és főleg idős embererek tartoztak közéjük.

A Menhely Alapítvány munkatársa hangsúlyozta, hogy a hajléktalanság gyűjtőhelye a társadalmi problémáknak, így összetétele állandóan változik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.