Beruházás

Új balatoni vitorláskikötőt avattak Vonyarcvashegyen

Új, 97 férőhelyes balatoni kikötőt avattak szombaton Vonyarcvashegyen, a kikötőhöz vezető másfél kilométernyi kerékpárúttal együtt.

2015.12.12 14:53MTI
MTI Varga György

Pál Levente, a kikötőt építő és üzemeltető Leventúra Kft. ügyvezetője elmondta, hogy a kikötői beruházás 462 millió forintba került, ennek 50 százalékát uniós támogatásból finanszírozták. A hajdani zagytér átalakítása során helyi vállalkozók több mint 100 ezer köbméternyi föld megmozgatásával alakították ki a Balaton egyik legmodernebb vitorláskikötőjét. Az új létesítmény hét új munkahelyet teremt, és elektromos hajókat is fogad.

Hozzátette: a kikötő - az önkormányzat 198 millió forintos kerékpárút építéséhez csatlakozva - kiemelt bringapontként is funkcionál majd, pihenési, szervizelési, fürdési lehetőséget biztosítva a kerékpározóknak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.