Fegyelem-figyelem

Szigorúbban büntetné a politikusok által elkövetett bűncselekményeket a Jobbik

A "politikusbűnözés" visszaszorítása érdekében aláírásgyűjtésbe is kezdtek és céljaik közé tartozik a mentelmi jog és a politikusként elkövetett bűncselekmények elévülésének megszüntetése.

2015.12.06 21:30MTI

Szigorúbb ellenőrzéseket és fokozottabb büntetési tételeket tartalmaz a Jobbik javaslatcsomagja, amelyet a kormányzati korrupció visszaszorítása érdekében nyújtanak be a parlamentnek - mondta Novák Előd képviselő, a Jobbik alelnöke vasárnap a fővárosban tartott sajtótájékoztatóján.

Elmondta: a "politikusbűnözés" visszaszorítása érdekében aláírásgyűjtésbe is kezdtek és céljaik közé tartozik a mentelmi jog és a politikusként elkövetett bűncselekmények elévülésének megszüntetése.

Hozzátette: a Jobbik a saját honlapján és utcai standokon kezdte meg az aláírásgyűjtését, és úgy tűnik, hogy ezt komoly érdeklődés övezi.

A visszajelzések alapján egyértelmű, hogy az emberek egyetértenek azzal, a politikusokat kötelező vagyonosodási vizsgálatnak kell alávetni négyévente - mondta Novák Előd, akinek szavai szerint a társadalom támogatja azt is: a politikusokat gazdasági bűncselekmények elkövetésekor dupla mértékű büntetéssel, sőt teljes vagyonelkobzással sújtsák.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.