Kémkedés a vád

Gyanúsítottként hallgatták ki Kovács Bélát

Gyanúsítottként hallgatta ki a mai napon a Központi Nyomozó Főügyészség Kovács Béla európai parlamenti képviselőt, kémkedés gyanújával.

2015.12.04 15:38Havariapress

A Központi Nyomozó Főügyészség a mai napon hallgatta ki gyanúsítottként Kovács Bélát, a Jobbik európai parlamenti képviselőjét, az Európai Unió intézményei elleni kémkedés bűntettének megalapozott gyanúja miatt.

A képviselő a gyanúsítással szemben panasszal élt, tagadta a terhére rótt bűncselekmény elkövetését, és érdemi védekezést terjesztett elő.

A jelenlegi nyomozás határideje 2015. december 20., s ha a bíróság bűnösnek mondja ki a képviselőt, tettéért 2 évtől akár 8 évig terjedő szabadságvesztést is kaphat.

A főügyészség tájékoztatása szerint a minősített adatokat is tartalmazó nyomozás állásáról további tájékoztatás nem adható.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.