115 millió forint

Megújult a családok átmeneti otthona Máriakéménden

A 2007-ben nyílt intézménybe azok a szülők és gyermekeik kerülhetnek, akiknek átmeneti elhelyezésükről kell gondoskodni a családi, lakhatási problémáik, esetenként az őket ért bántalmazás miatt.

2015.11.29 09:56MTI
Forrás: Youtube (a kép csak illusztráció)

Megújult a családok átmeneti otthona a baranyai Máriakéménden, az egyidejűleg 36 ember ellátását biztosító intézményt vasárnap adják át.

Az otthont működtető Máriakéméndi Gyertyaláng Gyermekfalu Alapítvány közleményben arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a 2007-ben nyílt intézménybe azok a szülők és gyermekeik kerülhetnek, akiknek átmeneti elhelyezésükről kell gondoskodni a családi, lakhatási problémáik, esetenként az őket ért bántalmazás miatt.

A 115 millió forintos európai uniós és hazai pályázati támogatást élvező beruházás révén lehetőség nyílt a bővítésre, egyúttal a zsúfoltság csökkentésére - mutatott rá a szervezet.

Hozzátették, hogy a korszerűsített otthonban új lakóegységet, játszó-, tanuló-, barkács-, krízisszobát, egyebek mellett zeneterápiás helyiséget alakítottak ki.

A gondozottak nyugodtabb, családiasabb légkörben higiénikusabb környezetben élhetnek, hatékonyabb ellátást és fejlesztést kapnak - idézte a közlemény Barcsay Andrást, az alapítvány kuratóriumi elnökét.

Hozzáfűzték: ennek köszönhetően a családok gyorsabban talpra állhatnak, a bántalmazásban sérült gyerekek hamarabb gyógyulhatnak.

A szervezet közleményében megjegyezte, hogy a rekonstrukcióra a minőségi szakmai munkát akadályozó számos hiányosság miatt is szükség volt. A zsúfoltság mellett példaként hozták fel, hogy az otthonban korábban nem volt megfelelő a szellőzés, mállott a vakolat, megoldatlan volt a vízelvezetés, és korszerűtlen a fűtési rendszer.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.