Egészség, ügy

Az egészségügyi kollektív szerződésről tárgyalt az államtitkár és az orvosi kamara elnöke

Sürgős és hatékony intézkedésekre van szükség az ágazatban.

2015.11.20 14:47MTI

Az egészségügyben dolgozók ágazati kollektív szerződéséről folyó tárgyalásokról, az alapellátási törvény végrehajtási utasításainak kidolgozásáról és a rezidensek helyzetéről volt szó a Magyar Orvosi Kamara (MOK) elnöke és az egészségügyért felelős államtitkár pénteki megbeszélésükön.

Éger István, a köztestület elnöke a megbeszélés után az MTI-nek elmondta, egyetértettek abban, hogy sürgős és hatékony intézkedésekre van szükség az ágazatban.

A kamara elnöke beszámolt arról, hogy röviden áttekintették a rezidensek helyzetét. Éger István a tárgyaláson elmondta, hogy a kamara tisztában van a rezidensszövetség által kifogásolt szabálytalan munkavégzés ügyével, és már évekkel ezelőtt vizsgálatot kezdeményezett ebben az ügybe az országos tisztifőorvosnál.

Éger István ugyanakkor kitért arra, hogy a rezidensek helyzetét nem lehet elvonatkoztatni a szakorvosi körtől, már csak a bérfeszültségek miatt sem, de azért sem, mert a fogyatkozó szakorvosi létszám veszélyezteti a gyakorló orvosok képzését.

Elmondása szerint ígéretet kapott Ónodi-Szűcs Zoltán államtitkártól arra, hogy sürgősséggel folytatódik az ágazati kollektív szerződés kidolgozása, benne egy előmeneteli rendszerrel, amelyet a kamara is szorgalmaz.

Egyetértettek továbbá, hogy az fel kell gyorsítani az alapellátási törvény végrehajtási utasításinak kidolgozását.

A kamara elnöke meghívta az államtitkárt a testület jövő szerdai elnökségi ülésére, amelyre Ónodi-Szűcs Zoltán elfogadta a meghívást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Belépés és regisztráció

Pattanjunk fel! - Csurgó és Abasár

Csurgó egy 5300 lelket számláló kisváros Belső-Somogy, Zalai-dombság, és a Dráva vidék - találkozásánál, történelme egészen az államalapításig nyúlik vissza.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.