LMP

Ungár Pétert beválasztották az Európai Zöld Párt elnökségébe

Nem szabad beengedni a klímakonferenciára azokat a globális, "klímabűnöző" nagyvállalatokat, amelyek nyomást gyakorolhatnak a tanácskozásra.

2015.11.15 23:30MTI

Ungár Pétert, az LMP nemzetközi titkárát beválasztották az Európai Zöld Párt elnökségébe - közölte Schiffer András, az LMP társelnöke vasárnap az MTI-vel.

Schiffer András telefonon elmondta: a zöld párt Franciaországban, Lyonban tartotta a tanácskozással egybekötött tisztújítását, ahol öt évre választották meg az elnökséget. Ungár Péter egyébként önkormányzati képviselő is, a II. kerületi testületben foglal helyet.

A tanácskozáson téma volt egyebek mellett az örmény holokauszt, a párizsi klímakonferencia, valamint a migráció is.

Schiffer András a fentiekkel kapcsolatban elmondta: határozatot fogadtak el, amely szerint nem szabad beengedni a klímakonferenciára azokat a globális, "klímabűnöző" nagyvállalatokat, amelyek nyomást gyakorolhatnak a tanácskozásra.

Szólt arról is, hogy az LMP nem szavazta meg azt a határozatot, amely a migrációs krízissel foglalkozik, mert a zöld párt állásfoglalása csak a menekültekről beszél, migránsokról nem és nem kezelte a súlyuknak megfelelően a biztonsági szempontokat.

Szavai szerint a kétnapos egyeztetésre rányomta a bélyegét a pénteki párizsi merénylet, ezért több tanácskozási pontot is törtöltek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.