Merényletek Párizsban

A Magyar Honvédségnél is megerősített biztonsági intézkedéseket rendeltek el

A magyar emberek biztonságának növelése érdekében a Magyar Honvédség megerősített, fegyveres rendész járőrei Budapest kiemelt pontjain, fő közlekedési csomópontjain, tömegeket vonzó helyszínein is megjelennek.

2015.11.14 15:06MTI

A Honvédelmi Minisztérium (HM) közleményében felidézték: a pénteki franciaországi terrortámadások nyomán Orbán Viktor miniszterelnök úgy döntött, hogy Magyarország védelmét meg kell erősíteni. Ennek érdekében a miniszterelnök vezetésével összeült a Nemzetbiztonsági Munkacsoport. A megerősített biztonsági intézkedések bevezetésével a Magyar Honvédség megerősítette objektumainak védelmét, valamint rendész szolgálatával fokozta jelenlétét az ország különböző pontjain.

Az intézkedés alapján a laktanyák és egyéb honvédségi objektumok környékén fegyveres járőrszolgálatot látnak el a katonák, és szigorították az objektumokba történő belépést is. A honvédségi objektumok védelmére kirendelt katonák, valamint a gyalogos és gépjárműves katonai rendészek a fegyverhasználat általános szabályai mellett látják el szolgálatukat.

Mint kiemelték: ugyancsak megerősítették a déli határ mentén feladatot ellátó katonák elhelyezési körleteinek védelmét, valamint szigorították a missziós feladatokban részt vevő katonákra vonatkozó biztonsági előírásokat.

A megerősített biztonsági intézkedések érvényre juttatásában a Magyar Honvédség kéri a lakosság közreműködését, az esetlegesen okozott kényelmetlenségekért pedig megértését - írta közleményében a HM.

A péntek éjjeli véres párizsi merényletek eddig 128 halálos áldozatot követeltek. A több helyszínen is elkövetett támadásokat az Iszlám Állam vállalta magára.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.