Illegális bevándorlás

Szijjártó: Európa nem menekültválsággal, hanem tömeges migrációval szembesül

Közel-Keleten és Észak-Afrikában jelenleg mintegy 45 millió ember van, akik az esetleges konfliktusok és a politikai helyzet következtében elindulhatnak felénk.

2015.11.12 19:25MTI

Európa jelenleg nem egy menekültválsággal, hanem egy tömeges migrációval szembesül - hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Prágában a Prágai Európai Csúcstalálkozó nevű nemzetközi politikai konferencia első napjának egyik panelbeszélgetésén.

"A politikai korrektségre való igyekezet, valamint a képmutatás meggátolnak annak beismerésében, hogy ez nem egy menekültválság, hanem tömeges migráció" - jelentette ki Szijjártó Péter a beszélgetésen.

Európától délre, a Közel-Keleten és Észak-Afrikában, jelenleg mintegy 45 millió ember van, akik az esetleges konfliktusok és a politikai helyzet következtében elindulhatnak Európába - mutatott rá a magyar tárcavezető.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.