Illegális bevándorlás, Molnár Csaba

A kvótarendszer figyelembe veszi az országok teherbíró képességét?

"A rendszer elutasításával azt is kockáztatja Magyarország, hogy nem lesz része az európai szolidaritásnak, valamint újabb és újabb problémákat is generál saját magának."

2015.11.11 09:51MTI

A kvótarendszer figyelembe veszi az országok teherbíró képességét, ez alapján Magyarországnak csak mintegy ezer embert kellene befogadnia - mondta Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció (DK) ügyvezető alelnöke szerdán a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

A politikus szerint ha Magyarország nem fogadja el a kvótát, akkor a dublini rendelet alapján több százezer bevándorlót toloncolhatnak vissza. Emellett a rendszer elutasításával azt is kockáztatja Magyarország, hogy nem lesz része az európai szolidaritásnak, valamint újabb és újabb problémákat is generál saját magának - tette hozzá.

Arra a kérdésre, hogy mi lesz, ha még több migráns érkezik Európába, azt válaszolta, nem tudja megítélni, mi lesz a jövőben, jelenleg 160 ezer ember elosztásáról van szó. Ha ennek öt-hatszorosa jönne, Magyarországnak akkor is csak körülbelül ötezer embert kellene befogadnia - fűzte hozzá.

Molnár Csaba beszélt az osztrák határon épülő "szárnyas kapu" és a magyar határon épült kerítés közötti különbségről is. Azt mondta, a magyar kerítés célja, hogy senki ne tudjon bejönni, míg Ausztria továbbra is beengedné a migránsokat, csak szabályozottá tenné a beléptetést az országba.

Molnár Csaba hétfőn jelentette be sajtótájékoztatón, hogy a DK aláírásgyűjtést indít az Európai Unió által javasolt menekültkvóták támogatására.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.